Предсједник Србије

Вучић: "Није проблем што нападате Вучића или Додика, већ зато што нападате наш народ из Српске"

  • Извор: АТВ
  • 24.12.2023. 12:12

Избори су протекли мирно, били су најмирнији у новијој историји Србије. Веома сам поносан на ту чињеницу. Била су два мања инцидента – током кампање није био ниједан инцидент. Постојао је мањи физички инцидент гдје је један од директора из јавног сектора напао даму која је радила кампању од врата до врата и један лажни инцидент у Пироту", рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

Имали сте 83 приговора 2022. године, а 2023. -48. Жалбе РИК-у – 53 2022. године, а свега девет ове године.

Сјећам се што је РИК упутио МУП-у захтјев. У РИК је донесено 500 позива за гласање за које се тврдило да су фантомски бирачи. РИК је јуче упутио захтјев МУП-у да провјере све то што је достављено, сваког човјека поименце. Тамо је било 496 позива, иако су они небитна ствар и не значе ништа. МУП је прегледао све позиве, од 496 позива сви су постојећи људи, који су уписани у бирачки списак. Од тих 496, 487 је много раније било уписано на истом бирачком мјесту, најмање четири године раније. Свега деветоро је уписано 2022. године, али шесторо од њих су мијењали пребивалиште унутар Београда", рекао је Вучић.

Предсједник Србије је коментарисао и нападе на Србе из Српске који су гласали.

"Ето о каквим је лажовима ријеч. Употријебио сам тежак термин јер је за њих све представа, да би себе спасавали и објашњавали нацији да нису они криви што су неспособни и што су изгубили изборе већ је крив Свети Петар, лоповлук и народ из Републике Српске. Гдје им се деде тих 40.000 гласача из Републике Српске? У Београду их је 5.100 са правом гласа, а они их довели, они донијели тај закон. Сад им је крив што Милорад Додик њих не подржава, него подржава некога другог. И није проблем што нападате Вучића или Додика већ зато што нападате наш народ из Републике Српске, ни крив ни дужан", рекао је Вучић.

Подсјетио је да су страни посматрачи сами пријавили да нису видјели ниједну неправилност на њиховим бирачким мјестима.



Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.