Predsjednik Srbije

Vučić o razgovorima sa Rusijom: Vjerujem da ćemo dobiti fer cijenu gasa

  • Извор: Блиц
  • 26.05.2022. 10:18

Kada je riječ o predstojećem razgovorima sa Ruskom Federacijom o gasu, možda i sa predsjednikom Vladimirom Putinom, kao i koja je cijena gasa prihvatljiva za srpsku privredu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ne može da insistira na tome.

“Naša cijena gasa poslije 31. maja bi bila na tržištu preko 1.000, sa transportom i posrednicima 1.300 dolara po hiljadu kubnih metara, 1.200 ili 1.300 dolara, to su ogromne cijene. Vjerujem da ćemo dobiti fer cijenu, uvijek smo od naših ruskih partnera imali fer cijenu, uvijek smo imali sigurnost u snabdjevanju. Za nas ono što je bilo djelimično problem su količine, vjerujem da ćemo količine ovoga puta riješiti i ja se uzdam u to, nemam nikakvih sumnji da će rezultat mogućeg razgovora biti dobar”, poručio je Vučić sinoć u intervjuu za RTS.

Ističe da je situacija Srbije svakako teška, kao i da moraju da ulože mnogo novca kako bismo zakupili i napunili kapacitete u Mađarskoj.

“Sada vjerovatno moramo da kupimo i ovaj skuplji gas i da budemo sigurni za zimu i da uvijek imamo dovoljno gasa da povučemo, ali ostaje da napravimo zajedno sa našim mađarskim prijateljima upravo sve to”, navodi Vučić.

Naveo je da ga je ministar finansija Siniša Mali obavijestio o razgovorima sa mađarskim ministrom spoljnih poslova i trgovine Peterom Sijartom, kao i da su oni stvarno spremni i da smo konkretizovali naše razgovore, prenosi Blic.

“Hoću da ih potvrdim kada se vratim u Beograd i hoću da imam i to kao element u razgovoru sa predsednikom Putinom. Verujem da ćemo razgovarati i o situaciji u Ukrajini, o našim bilateralnim odnosima i mnogim projektima koje imamo zajednički. Mnogo tema imamo koje treba da razmotrimo sa ruskim predsjednikom i vjerujem da ćemo imati korektan i dobar razgovor”, zaključio je Vučić u intervjuu za RTS.


Тагови: