Предсједник Србије

Вучић: Поносан сам на нашу борбу у УН

  • 26.04.2024. 10:30

Предсједник Србије Александар Вучић навео је данас пред полазак из Њујорка у Београд да је поносан на борбу коју је Србија водила у УН и оцијенио да ће она оставити траг како на самом гласању о резолуцији о Сребреници тако и касније у билатералним односима.

- Поносан сам на то како су се у УН борили, јер кад се борите за своју земљу, ваше је да направите све што можете. Србија се бори за своју територију и слободу и наставиће то да чини, а наше је да чувамо интересе своје земље, на сваком мјесту - навео је Вучић на Инстаграм профилу.

Вучић је нагласио да је замолио за подршку и помоћ.

- У УН све ври. Добро је што смо провели много времена овдје, то ће оставити траг како на самом гласању тако и касније у нашим билатералним односима - навео је он.

Према ријечима предсједника, пред Србијом и њеним руководством и представницима је још много посла који треба да се уради.

Остало је и да наставимо да се боримо, да уздигнуте главе изађемо послије свега, а онда да се посветимо даљем напретку Србије, навео је предсједник  Вучић на Инстаграму.

Вучић је у Њујорку у понедјељак увече представљао Србију на сједници Савјета безбједности УН на којој је представљен шестомјесечни извјештај генералног секретара УН Антонија Гутереса о раду Унмика.

Вучић је током боравка у Њујорку, пред сједницу Генералне скупштине на којој се почетком маја разматра приједлог резолуције о Сребреници у сједишту УН одржао низ консултација са представницима земаља чланица УН, како би им објаснио позицију Србије о најављеној резолуцији.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм