Предсједник Србије

Вучић разговарао са Боцан-Харченком: На KиМ се спроводи брутално етничко чишћење

  • Извор: СРНА
  • 25.09.2023. 11:05

Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка и обавијестио га о чињеници да се на Kосову и Метохији спроводи брутално етничко чишћење које организује премијер привремених приштинских институција Аљбин Kурти уз подршку дијела међународне заједнице.

"Важан разговор са Боцан-Харченком. Захвалан што је саслушао молбе и захтеве српске стране. Обавијестио сам Боцан-Харченка о чињеници да се на Kосову и Метохији спроводи брутално етничко чишћење које организује Kурти уз подршку дјела међународне заједнице", написао је Вучић на "Инстаграму".

Вучић је синоћ изјавио да су тројица Срба са Kосова и Метохије страдала у селу Бањска, од којих двојица од снајперске ватре са велике удаљености, а постоји бојазан да је убијен још један.

"Ноћас у 2.46 група Срба са Kосова поставила је два камиона као барикаде у Бањској на сјеверу Kосова, затим је дошла косовска полиција која је покушала да их уклони. Након тога дошло до сукоба са Србима у којем је убијен полицајац Африм Буњаку и рањено још једно лице", навео је Вучић.

Он је навео да се у Бањској догодило то да су се Срби са Kосова и Метохији побунили не желећи више да трпе терор премијера самопроглашеног Kосова Аљбина Kуртија.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)