Predsjednica će biti Ana Brnabić

Vučić saopštio sastav nove vlade Srbije

  • Извор: АТВ
  • 23.10.2022. 12:01

Predjsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas, nakon sjednice Predsjedništva SNS-a, imena koja će se naći u novoj vladi, javljaju srpski mediji.

Vučić je rekao da postoji još nekoliko nedoumica koje će biti riješene danas ili sutra, te dodao da ima imena i koja nisu iz SNS-a. 

Predsjednik Srbije saopštio je da će predsjednica vlade biti Ana Brnabić.

"Ministar spoljnih poslova biće Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, potpredsjednik vlade i ministar finansija SIniša Mali", rekao je Vučić.

Kako je Vučić naveo, u novoj vladi ministri će biti Goran Vesić za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukture, Bratislav Gašić MUP, zatim Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine, Rade Basta, ministar privrede, Jelena Tanasković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Irena Vujović, ministar za zaštitu životne sredine, Dubravka Negre, ministar rudarstva i energetike.

Na spisku koji je Vučić pročitao nalaze se i Maja Popović, ministar pravde, Aleksandar Martinović, ministar za upravu i lokalnu samoupravu, Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Tanja Miščević, ministar za evropske integracije, Branko Ružić, ministar prosvete, Jelena Begović, ministar za nauku, zatim Danica Grujičić, ministar zdravlja, Nikola Selaković, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja.

U novoj vladi Srbije naći će se i Darija Kisić, ministar za brigu o porodici, Husein Memić, ministar za turizam, Zoran Gajić, ministar sporta, Maja Gojković, ministar kulture, te Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu.

"Jedino kod nas ima žena i jedino smo ih mi predložili, ali smo napravili da će u vladi biti preko 45 odsto žena. Ja sam ponosan na tu činjenicu. Biće mnogo udara i na vladu, pa ću pokušati da budem gromobran koliko je to moguće, meni ništa ne mogu ionako mi je posljednji mandat. Boriću se da sačuvamo KiM i Srbiju netaknutom i da ona napreduje. Ja vladi želim mnogo uspjeha i želim vam da radite vrijedno", završio je Vučić.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.