Sastanak u Beogradu

Vučić: Slovenija je važan partner Srbije

  • 27.08.2019. 14:16

Srbija vidi Sloveniju kao važnog partnera, kako bilateralno, tako i u regionalnom i evropskom kontekstu, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa slovenačkim premijerom Marjanom Šarecom.

Vučić je posebno naglasio značaj ekonomske i investicione saradnje Srbije i Slovenije, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije. 

"Za Srbiju je Slovenija veoma važna kao ekonomski partner sa kojim postoje stabilni ekonomski tokovi, povezanost tržišta i sve uspešnija investiciona saradnja", istakao je Vučić. 

On je zahvalio za podršku koju Slovenija pruža Srbiji u procesu evrointegracija, a posebno za kontinuiranu političku i tehničko-ekspertsku pomoć u konkretnim pregovaračkim poglavljima. 

Šarec je istakao da "Slovenija pruža podršku dijalogu Beograda i Prištine" zato što je "interes Slovenije da odnosi u regionu budu dobri". 

On je dodao da Srbija može da računa na podršku Slovenije u vezi sa proširenjem EU, navodi se u saopštenju. 

Sagovornici su tokom sastanka u Beogradu konstatovali da su bilateralni odnosi dvije države veoma intenzivni, o čemu svjedoče međusobne posjete na visokom i najvišem nivou. 

Trgovinska razmjena porasla je prošle godine za 14 odsto, a Slovenija je sa milijardu evra jedan od najvećih investitora u Srbiji, dodaje se u saopštenju. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.