Predsjednik Srbije

Vučić: Srbija će čuvati politiku vojne neutralnosti

  • Извор: СРНА
  • 22.02.2022. 17:30

Srbija će učiniti sve da sačuva politiku vojne neutralnosti i osigura da, uprkos velikoj krizi u Ukrajini, ostane na evropskom putu, a da ne pokvari odnose sa Rusijom i Kinom, poručio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Monaku.

Vučić je, poslije sastanka sa knezom Albertom Drugim, ocijenio da upravo kriza na istoku Evrope pokazuje koliko je značajna politika vojne neutralnosti, istakavši da je ona jasna i nedvosmislena i da je napravljena za teška vremena.

- Ukrajina je, kako kaže, na putu u NATO. Ali, da ne nastavljam priču. Zato je veoma važno da budete snažni i da ne zavisite ni od koga. Ko god misli da treba da budemo nečiji potrčko i izlazimo u susret onome što nam je srcu drago, to je pogrešna politika. Naša politika je odgovorna i ozbiljna - rekao je Vučić za televiziju Pink.

Komentarišući poruku ukrajinskog ambasadora u Srbiji Oleksandra Aleksandroviča da Kijev očekuje jasniji stav Srbije i osudu Rusije, Vučić je odgovorio da će on to učiniti kada Aleksandrovič pozove predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da on osudi agresiju na SR Јugoslaviju i kada to ukrajinski šef države uradi.

On je ocijenio da će biti bezbroj problema, prvenstveno u snabdijevanju naftom i gasom, pogotovo ako cijena, kako najavljuju iz Moskve, bude 2.000 dolara za 1.000 kubika gasa.

- Ipak, svakako će naša zemlja bolje proći od drugih, a nadamo se i povoljnijim cenama u dogovoru sa Rusijom - istakao je Vučić.

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)