Predsjednik Srbije

Vučić: Srbija će odgovoriti Prištini i Crnoj Gori, posljedice će biti dalekosežne

  • Извор: Б92
  • 21.03.2022. 17:26

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija sutra odgovoriti i Prištini i Crnoj Gori.

On je na predizbornom skupu u Kikindi kazao da će na sjednici Savjeta za nacionalnu bezbjednost biti riječi o svim efektima rata u Ukrajini i svemu što se zbiva u Evropi i svijetu.

"Očekujte svašta, danas je vlada Crne Gore, a to nije uradila ni Đukanovićeva, zabranila glasanje u Beranama i pojedinim mjestima za naše izbore, Kurtijeva vlada je tražila da priznamo nezavisnost Kosova da bi organizovali glasanje. Sutra će i u Crnoj Gori, ali i Aljbin Kurti dobiti odgovor, znate kakav će odgovor da dobiju. Odgovor ozbiljnih i odgovornih ljudi, ali će biti sa dalekosežnim posljedicama", rekao je on.

Vučić je iznio loše prognoze za nasatavak sukoba u Ukrajini i ocijenio da ne isključuje mnogo veće sukobe od sukoba samo dvije zemlje.

"Moramo da damo sve od sebe da nas neodgovorni ljudi ne uvuku u tako nešto", zaključio je on, prenosi "B92".

Podsjetimo, sutra u 12 sati je sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Teme će biti odbijanje Aljbina Kurtija da se izbori održe na Kosovu i Metohiji, prijetnje sankcijama Srbiji i odnosi prema NIS-u i nabavci nafte za srpsko tržište.

"Čekali su priliku da izazovu sukob, misleći da je vrijeme za nove pogrome, protjerivanje našeg naroda, rušenje naše zemlje. Srbija je pametna i uvjeren sam da ćemo umjeti da sačuvamo mir, slobodu i da ćemo pameću, ali i snagom osigurati sve ono što u prošlosti nismo umjeli", poručio je predsjednik SNS-a.

Prema njegovim riječima, pred nama je težak period i kako kaže, vremena su mnogo ozbiljnija.

"Situacija u svijetu biće sve komplikovanija i nemam sumnje, biće sve teža, umjesto prekida sukoba, mogu da kažem da će sukobi biti žešći i veći, da će histerija i ludilo da se nastavi u Evropi, ali i u čitavom svijetu", kazao je Vučić ocjenjujući da to za Srbiju predstavlja veliki teret.

Zbog situacije izazvane ratom u Ukrajini, kako je najavio, na sutrašnjem sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost biće riječi i o mjerama kako bi se obezbijedilo da u Srbiji bude dovoljno naftnih derivata, a da se niko od srpskih partnera ne uvrijedi.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)