Предсједник Србије

Вучић стигао у Њујорк

 • Извор: Агенције
 • 20.05.2024. 18:33

Предсједник Србије Александар Вучић стигао је у Њујорк, гдје ће 23. маја присуствовати сједници Генералне скупштине УН на којој ће се разматрати приједлог резолуције о Сребреници.

У делегацији са предсједником Вучићем је и министар спољних послова Марко Ђурић. 

Пред полазак у Њујорку и учешће на засједању Генералне скупштине УН, предсједник Вучић је јутрос у Храму Светог Светог Саве на Врачару присуствовао служби коју је служио патријарх српски Порфирије.

"Идем у Њујорк да се борим свом снагом и срцем за будућност наше земље", поручио је Вучић уочи пута. 

Вучић је навео да је пред пут у Њујорк затражио благослов од патријарха Порфирија и помолио се Богу у светињи - храму Светог Саве у Београду.

"Силни су они који су против нас, али Србија је наша највећа светиња. Много је лажи, али је истина једна и вјечна. Наша тробојка ће се поносно вијорити у Њујорку, а под њеним окриљем ће нову енергију у залагању за праведнији свијет наћи све слободарске земље, све нације које се боре за достојанство и правду, која је дуго била обесмишљавана и понижавана. Живјела Србија!", написао је Вучић на Инстаграм налогу ''buducnostsrbijeav''.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.