Predsjednik Srbije najavio

Vučić: U narednom periodu 50 miliona evra za investicije na Kosmetu

  • 30.10.2018. 15:18

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u narednih 18 mjeseci biti uloženo dodatnih 50 miliona evra za investicije na Kosovu i Metohiji.

Vučić je nakon sjednice Vlade Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, kojoj je prisustvovao, naveo da će ta sredstva biti iskorištena za podsticanje početka rada fabričkih postrojenja na sjeveru Kosova i Metohije i izgradnju kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici i bolnice u Gračanici. 

On je konferenciji za novinare rekao da će sredstva ići za pomoć poljoprivrednicima i južno i sjeverno od Ibra, kao i za pravljenje turističkih centara poput Banjske, te dodatna ulaganja u infrastrukturu, puteve, vodovod i Univerzitet. 

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da je cilj ove pomoći da se unaprijedi sistemska i institucionalna podrška Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da im se poruči da je Beograd iza njih. 

Brnabićeva je istakla da je danas dogovoreno da se ubuduće redovno održavaju ovakve sjednice. 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da će biti izgrađena nova bolnica Kliničkog bolničkog centra "Priština" sa privremenim smještajem u Gračanici, kao i novi Institut za sudsku medicinu i novi Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici. 

On je naveo da će biti potpuno modernizovan Ski-centar Brezovica, izgrađena fabrika alkoholnih pića u Velikoj Hoči, u Kosovskoj Mitrovici biće modernizovan Zavod za javno zdravlje, izgrađen fudbalski kompleks, kao i novi most preko rijeke Ibar, koji će biti veza sa Zvečanom. 

Biće izgrađen i učenički dom za Poljoprivrednu školu u Lešku, koju pohađa više od 100 učenika, a Vlada je odobrila podršku i za izgradnju i dodatno opremanje kapaciteta informativnog sistema mreža "Most".

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)