Predsjednik Srbije

Vučić u Raškoj: Biće ovo teško i dugo veče

  • Извор: Б92
  • 28.12.2022. 20:51

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sletio je u Rašku gdje će imati sastanak sa Srbima sa Kosova i Metohije.

"I kada postignete gotovo sve oni nikada neće biti zadovoljni, zato što su nezadobvoljni svojom pozicijom. Ja očekujem da večeras dođu sa zahtjevima za mene i za Srbiju. Vjerujem da smo neke važne stvari postigni na pravnom nivou. Mi prvi put imamo nešto što se ne odnosi na Albansku i NATO stranu. Danas smo prvi put dobili nešto što se odnosi na naša prava, i da bez saglasnosti lokalnih Srba ne može biti prisustva prištinskih snaga na sjeveru KiM. To je za nas velika stvar, kao i činjenica da smo uspjeli da sačuvamo u tekstu riječ barikada. Cijelu noć sam se borio", rekao je Vučić.

"Šta je alternativa, da se poubijamo sa svima. Vi znate šta je na ovom mestu. Cijeli generalštab, svi smo spremni da pomognemo našem narodu. Ali nije nam valjda cilj da ne sačuvamo mir. Ali ja ću prihvatiti svaku odluku, i prihvatio sam taj teret. Za mene je Kosovo i Metohija Srbija, i nikada neće biti ništa drugo. Oni su moja braća i sestre. Biće ovo teško i dugo veče. Ja mislim da će oni tražiti da bude bez prisustva novinara, pa ćete ih pitati naknadno ako tako bude", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je pričaju sa ljudima koji ne poštuju Rezoluciju 1244, i koji su bombardovali ovu zemlju.

Srbi sa KiM tražili su dodatno vrijeme da razgovaraju sa Srbima na barikadama. Očekuje se njihov dolazak na razgovor sa predsjednikom. Vučić je rekao da će ih čekati koliko god bude bilo potrebno.

Kako je ranije najavljeno, Vučić je oko 19 časova helikopterom krenuo ka administrativnoj liniji, kako bi sa Srbima razgovarao o uklanjanju barikada.

"Opet na putu za Rašku gdje ću razgovarati sa Srbima sa Kosova i Metohije. Znajući da oni, sve do konačnog oslobođenja, nikada neće biti zadovoljni nijednom odlukom, čiste savjesti i obraza, idem pred njih, uvjeren da je danas dobar dan za Srbiju, da smo sačuvali mir i dobili garantije za bezbjednost i opstanak Srba. Kakva god odluka našeg naroda bude bila, prihvatiću je, biću uz njih i čuvaćemo srpsko jedinstvo", objavio je Vučić na Instagramu. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм