Predsjednik Srbije

Vučić: Veliki pritisci na srpski narod u Srpskoj

  • Извор: Агенције
  • 21.04.2023. 08:22

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su veliki pritisci na srpski narod u Republici Srpskoj, te najavio dolazak u Donju Gradinu na obilježavanje Dana sjećanja na stradanje srpskog naroda u Јasenovac, u nedjelju, 23. aprila.

- Šta se tamo sve dešava i oko imovine i oko svega drugog - rekao je Vučić za Televiziju Prva.

On je pozdravio srpski narod u Republici Srpskoj, kao i na Kosovu i Metohiji, te poručio im da budu mirni i dostojanstveni.

- Mi ćemo snagom svoje volje, svojom čvrstinom i odgovornošću i ozbiljnošću da pobijedimo neodgovornost pa makar i najodgovornijih zemalja svijeta - istakao je Vučić.

Govoreći o pritiscima na Srbe na Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da neće dozvoliti napad na srpski narod.

- Mi da ratujemo sa NATO besmisleno je i glupo, daću sve od sebe da mir sačuvam. Ali ako krenete na narod..., ja vam kažem da to neću dozvoliti. I kod mene neće biti kreni-stani, vrati se po telefonskom pozivu, pa se povuci - naveo je Vučić.

On je istakao da neće dozvoliti da se zgazi srpski narod.

- Da vam dam da zgazite naš narod nećete moći. Mali smo mi za te velikane, jer ovdje nisu u pitanju Albanci. Mnogo su oni veliki, a mi mali, ali smo mnogo veći i snažniji nego što smo bili. Pa ako nas već terate u tako nešto, samo da znate da vam neće biti tako lako kao što vam je bilo - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je istakao da će dati sve od sebe da sačuva mir po svaku cijenu.

- Moja poruka njima je - nemojte to da radite. Ne testirajte moju odgovornost i odlučnost da zaštitim srpski narod u sladu sa poveljama UN i Rezolucijom 1244. Јer vam ništa ne vjerujem - naveo je Vučić.

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.