Inicijative po pitanju KiM

Vučić: Više vjerujem Trampu, nego Stejt departmentu

  • 20.07.2019. 11:57

SAD će od septembra krenuti sa svojim inicijativama po pitanju KiM, ocijenio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da će stav SAD biti jedinstven, ali da svakako neće biti lagan za nas ni na koji način.

Vučić je na pitanje novinara, kako vidi to što je juče ministar spoljnih poslova iz Vašingtona rekao da SAD odustaje od autopilot spoljne politike i da se okreće kreativnijem pristupu, iako je ta izjava izrečena pre ostavke Ramuša Hardinaja, i šta bi takava kreativnija politika mogla da znači, kazao da ne vjeruje da za nas tu ima dobrih stvari.

"Mnogo više verujem da za nas tu nema idelane stvari i nema dobrih stvari, mnogo više verujem Trampu i njegovim ljudima i sekretaru za nacionalnu bezbendost Boltonu, nego što verujem mnogim ljudima u Stejt departmentu", kazao je Vučić.

Dodaje da će SAD izaći sa svojim jedinstvenim stavom.

"Od septembra kada SAD bude krenula sa svojim inicijativama koje očekujem, njihov stav biće potpuno jedinstven, ali svakako neće biti lagan za nas ni na koji način, šta god bilo i kako god bilo", napomenuo je Vučić

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.