Бавиће се предавањем

Вук Јеремић се повукао из политике

  • 27.02.2024. 08:03

Вук Јеремић и званично, послије шест година, више није предсједник Народне странке. Њега је наслиједио адвокат Владимир Гајић.

Јеремић се од функције опростио и на друштвеној мрежи Икс.

“Након више од шест година, повукао сам се са свих функција у Народној странци. На претходним изборима нисмо постигли задовољавајући резултат. Могли бисмо да нашироко расправљамо о узроцима, центрима медијске и политичке моћи, домаћим и страним, о томе како смо систематски разбијани изнутра и споља, али без обзира на све, када се подвуче црта, сви треба да се суоче са сопственом одговорношћу. Највећа је свакако моја, и због тога елементарна етика налаже да се повучем”, навео је Јеремић.

Ево какво нас вријеме очекује данас

Ево какво нас вријеме очекује данас

“На челу новог руководства Народне странке је адвокат Владимир Гајић, који може да рачуна на моју безрезервну подршку. Сигуран сам да се наша политика и уверења неће мењати у будућности. Била ми је част да предводим изузетне људе, који ће у мени увек имати пријатеља. Остајем им неизмерно захвалан, као и свима који су ме у претходним годинама бодрили у борби за бољу будућност Србије”, додао је он, преноси Курир.

Да подсјетимо, Народна странка није прешла цензус на децембарским изборима, због чега је још тада Јеремић најавио повлачење са свих функција.

Макрон: Нема европског консензуса о слању војника у Украјину

Макрон: Нема европског консензуса о слању војника у Украјину

Како је за Данас речено из информативне службе Народне странке, Јеремић ће се у наредном периоду „превасходно посветити предавањима на Париској школи међународних односа“ на којој предаје Увод у савремену геополитику, „као и уређивању часописа о међународним односима “Хоризонс”. Речено је и да „ће интересе Србије наставити да промовише у иностранству кад год му се за то укаже прилика“.

Некадашњи министар спољних послова Србије и бивши предсједник Генералне скупштине Уједињених нација, дао је послије избора 17. децембра оставку на мјесто предсједника Народне странке и повукао се из домаће политичке јавности, и то, како сазнаје Данас, трајно.

Паника у дому сина Доналда Трампа: Због коверте реаговали специјалци

Паника у дому сина Доналда Трампа: Због коверте реаговали специјалци

Такође, за Данас је из те странке потврђено и да се “господин Јеремић повукао са свих функција у Народној странци и у будућности ће бити само један од чланова странке”.

Како је речено, Јеремић ће “пружити пуну подршку новоизабраном руководству, али више неће учествовати у раду извршних органа странке, нити наступати у домаћој политичкој јавности”.

Подсјетимо, Народна странка, коју је Јеремић основао 2017. године након предсједничких избора на којима је завршио на четвртом мјесту, на децембарским изборима није прешла цензус, због чега је цијело предсједништво заједно са предсједником Вуком Јеремићем дало оставку.

Украјински командант: Имамо муниције за 12 минута борбе, Руси јуришају на нас

Украјински командант: Имамо муниције за 12 минута борбе, Руси јуришају на нас


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: