Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin: Brisel podmuklo uveo prvi paket sankcija Srbiji

  • Извор: СРНА
  • 06.10.2022. 10:44

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da EU, na prijedlog Hrvatske, nije uvela osmi paket sankcija Rusiji, već prvi paket sankcija Srbiji, podmuklo i ćutke.

Reagujući na insistiranje Hrvatske da EU, u okviru novih sankcija Rusiji, stopira uvoz ruske nafte u Srbiju preko Jadranskog naftovoda /Janaf/, Vulin je istakao da će Srbija u bliskoj budućnosti morati da razmisli o izgradnji naftovoda u partnerstvu sa drugim zemljama.

On je naveo da je sada Srbija prisiljena da kupuje skuplju iračku naftu i da tako gubi stotine miliona evra koje je mogla korisnije da upotrijebi, prenijeli su beogradski mediji.

"EU, u kojoj o našoj sudbini odlučuje sve neuspešnija, a sve pakosnija Hrvatska, jeste mesto naših budućih poniženja i stradanja i zato je bolje biti i vojno i politički neutralna zemlja, nego član kluba u kome će hrvatski kompleksi i osveta biti zakon i pravilo", rekao je Vulin.

Vulin je istakao da je bolje biti i vojno i politički neutralna zemlja, nego član kluba u kome će hrvatski kompleksi i osveta biti zakon i pravilo, te dodao da je EU još jednom dokazala da je klub zemalja koje su imale divizije pod Staljingradom i da je jedina dosljednost u njenoj politici osveta slobodnim narodima.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.