Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin: NATO je znao da bombarduje kinesku ambasadu

  • Извор: СРНА
  • 07.05.2022. 13:26

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je NATO agresor prije 23 godine znao da bombarduje Ambasadu Kine u Beogradu i da su u njoj ljudi, te porčuio da Srbija nikada neće prestati da traži odgovornost za tada počinjene zločine.

- Tada, na vrhuncu svoje moći hteli su da pokažu da mogu šta god hoće i protiv koga god hoće i da ostanu nekažnjeni. I do danas su ostali nekažnjeni, ali to ne znači da kazne jednom neće biti - rekao je Vulin na obilježavanju 23 godine od bombardovanja kineske Ambasade u Beogradu.

On je istakao da je NATO agresija na Srbiju veliki nekažnjeni zločin 20. vijeka, da je tada ubijeno međunarodno pravo i da ono od 1999. godine ne štiti više nikoga, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Kako je ukazao Vulin, svijet koji je nastao te 1999.godine je svijet nasilja, ratova i "sile bez uporišta u pravu, bez uporišta u pravdi".

- Srbija nikada neće prestati da se seća. Srbija nikada neće prestati da traži odgovornost za zločine u NATO agresiji i zato svi koji od nas traže da se bezuslovno svrstavamo uz njihovu politiku, uz njihove stavove, neka se sete šta su govorili i šta su radili 1999. godine, pa kako su radili i govorili tada, neka tako rade i govore i danas - rekao je Vulin.

On je izrazio duboku zahvalnost kineskoj državi i narodu koji su bili uz Srbiju kada je bilo najteže i poručio da je Kina čelični prijatelj koji sa sigurnošću može da računa na Srbiju i da zna da ima saveznika na Balkanu.

- Kina može sa sigurnošću da zna da ima na Balkanu malog, ali pouzdanog, tvrdoglavog i sigurnog saveznika koji se ne menja onako kako vetar duva, već koji živi i postoji u skladu sa moralnim vrednostima koje su srpski narod učinile velikim - poručio je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio je vijenac na spomen-ploču kineskim novinarima, ispred nekadašnje zgrade kineske ambasade.

Kineska ambasada u Beogradu pogođena je 7. maja 1999. godine sa tri navođena NATO projektila i tada su poginula tri kineska novinara, a 20 osoba je teško povrijeđeno.

SAD, koje su predvodile NATO agresiju na SR Јugoslaviju, tvrdile su da je kineska ambasada pogođena greškom, pošto je, navodno, korišćena zastarjela mapa Beograda.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина