Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin: Ne mislim da izjava Putina znači promjenu stava Rusije po pitanju tzv. Kosova

  • Извор: Телеграф
  • 27.04.2022. 14:27

Ministar unutrašnjih poslova i predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin kaže da ne misli da izjava ruskog predsjednika Putina znači promjenu stava Rusije po pitanju lažne države Kosovo.

Komentarišući komentare iz regiona povodom izjave Putina da su Donjecka Narodna Republika i Luganska Narodna Republika postale nezavisne na osnovu presedana Međunarodnog suda pravde prilikom odlučivanja o nezavisnosti Kosova, Vulin kaže da ne misli da je komentar Putina promjena stava.

Kako je naveo, Putin je samo nastavio da odgovara Zapadu istim argumentima i istim rječnikom kojim su oni objašnjavali bombardovanje Srbije, saopšteno je iz njegovog kabineta.

- Rusija je i do sada mogla da promijeni svoj stav, pa nije, i ne vjerujem da će to uraditi i sada. Nisam zadovoljan što je predsjednik Putin pomenuo odgovor Međunarodnog suda pravde na Jeremićevo pitanje u kontekstu lažne države Kosovo, ali sam zadovoljan baš svim njegovim izjavama u decenijama iza nas po pitanju podrške Srbiji u borbi za očuvanje Kosova i Metohije, za Republiku Srpsku, odbrane Srba od rezolucije Velike Britanije po kojoj su Srbi trebali da postanu prvi genocidan narod u istoriji, zadovoljan sam zbog pomoći jačanju naše armije, carinskim povlasticama, povlašćenoj ceni gasa i poštovanju koje se Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću iskazivalo i koje se iskazuje i danas - naveo je Vulin.

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)