Сенатор Републике Српске

Вулин: Рат против Србије и српског народа се и данас води

  • Извор: СРНА
  • 25.03.2024. 14:48

Рат из 1999. године није завршен већ се и данас води против Србије и српског народа у цјелини, који није уништен војнички што Запад и НАТО сматрају највећом грешком, изјавио је сенатор Републике Српске Александар Вулин.

- Они сматрају да је њихова највећа грешка то што српски народ није уништен, не политички, већ војнички. Што једном за свагда 20. вијек није завршен уништењем српског народа. Што се неуспјешно покушавало у најмање два рата. И то сматрају историјском грешком - рекао је Вулин који је на конференцији поводом 25 година од почетка НАТО агресије.

Зато што то нису урадили војнички, Вулин је навео да су покушали да то ураде политичком окупацијом Србије од 5. октобра 2000. године до 2012. године, активним и промишљеним разарањем војске, полиције, а првенствено морала и моралних вриједности.

Према његовим ријечима, увођење аутошовинизма, проналажење појединаца који мрзе свој народ и траже оправдање за свако зло које је учињено сопственом народу, све су то посљедице НАТО агресије.

Он је нагласио да је уништавање морала највећа посљедица коју је НАТО агресија донијела са собом, те да српски народ мора да се бори против њених погубних посљедица.

Вулин је рекао да је за Србе 20. вијек завршен злочином који никада није и неће бити кажњен, као и да рат из 1999. године није престао, већ да се против Србије и српског народа у цјелини води и данас.

Посљедице НАТО агресије, каже, нису само готово трајно тровање земље и ваздуха већ покушаји успостављања политике чији је циљ уништење сваког другачијег погледа на свијет.

Вулин је рекао да Запад жели да Срби прихвате да су једини народ на свијету који не смије да се уједини, да је "српски свијет" ружна идеја, док са друге стране постоји и турски и португалски свијет и британски комонвелт.

- Ако прихватимо да је нормално да се њемачка нација уједини након два свјетска рата и свих звјерстава, а није нормално да се Срби уједине који су били на правој страни историје, онда су посљедице НАТО агресије непоправљиве. На нама је да не прихватимо - закључио је Вулин.


Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)