Srpski ministar

Vulin: Srbiji nije mjesto u EU, što prije to shvatimo, biće nam bolje

  • Извор: Новости.рс
  • 16.10.2022. 11:17

Što prije Srbija prihvati da je iz Evropske unije ne žele i da joj tu nije ni mjesto, biće nam bolje, rekao je srpski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i dodao da odnos prema EU "nije pitanje emocija, već racionalnih odluka".

''Nije pitanje želimo li mi u Evropsku uniju (EU), već je pitanje želi li EU Srbiju. Sudeći po sumanutim ucjenama kojima nas izlažu da priznamo Kosovo, ukinemo Republiku Srpsku i uvedemo sankcije Rusiji, oni nas ne žele'', rekao je Vulin.

EU kao savez stvar je prošlosti jer su gubitkom političke samostalnosti zemlje EU ''postali teritorija, a ne države, kazao je Vulin za Večernje novosti.

Govoreći o mogućem uvođenju sankcija Rusiji koje predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije isključio, Vulin je rekao da je Vučić državnik koji iznad svega vodi računa o interesima Srbije. 

„Ne treba on da se ispovijeda medijima i političarima šta će da uradi, već da vodi računa o Srbiji i Srbima gdje god da žive. Vjerujem u njegove odluke i znam da nikada nije izgubio obraz baš kao što nije donio nijednu odluku koja je naškodila Srbiji. U njega mogu da vjerujem“, izjavio je Vulin.


  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.