Оснивач Покрета социјалиста

Вулин: Суде сваком Србину који каже истину о Рачку

  • Извор: СРНА
  • 15.01.2024. 10:08

Оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин саопштио је, поводом навршавања четврт вијека од када је српска полиција разбила шиптарске терористе у селу Рачак, да се данас сваком Србину који каже истину о овом случају "суди, а Србији забрањује да се бори за своје Косово и Метохију".

- Србима који се не предају, уводе се санкције, а шиптарским терористима, продају се `џавелини` - навео је Вулин.

Он је оцијенио да све то говори да борба за слободну и самосталну Србију није готова, све док има слободних Срба који се борбе не боје, саопштено је из Покрета социјалиста, коалиционог партнера владајуће Српске напредне странке.

Вулин је подсјетио да је лаж о Рачку изговорио тадашњи шеф мисије ОЕБС-а Вилијам Вокер, али да је чак и Хашки трибунал одбио да га пресудом о Рачку ослободи терета лажи.

Он је подсјетио да је НАТО легитимну акцију легалних органа искористио за напад на Србију.

На данашњи дан 1999. године догодио се оружани сукоб између српске полиције и албанских терориста током полицијске акције у селу Рачак.

Српска полиција је тог дана напала припаднике такозване албанске терористичке ОВК, јер се у селу Рачак налазило јако упориште терориста, али је послије сукоба представник ОЕБС-а Вилијам Вокер оптужио Србију за, како је тврдио, масакр недужних цивила, што је био повод за агресију НАТО-а на тадашњу Савезну Републику Југославију. 

Пратите нас и путем Вибера