Ministar unutrašnjih poslova Srbije

Vulin: Za srpsku policiju ne postoji krupan i sitan kriminal

  • Извор: Танјуг
  • 18.01.2022. 10:42

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas Policijsku upravu Kikinda i istakao da od svakog policijskog službenika očekuje da pokaže efikasnost, rad, rezultate i posvećenost u suzbijanju uličnog kriminala kojim su obični ljudi u najvećoj meri pogođeni.

- Za srpsku policiju ne postoji krupan i sitan kriminal. Sa svima onima koji krše zakon i ugrožavaju i nanose štetu našim građanima borićemo se jednakom posvećenošću i energijom.

Hoću da poručim našim dragim građanima u Sjevernobanatskom okrugu da uvijek i u svakom trenutku mogu da se oslone na svoju policiju koja ih čuva i štiti.

Policija je uporna i istrajna u borbi protiv džeparoša, protiv onih koji pljačkaju ljude u autobusima, koji pljačkaju naše bake i deke, protiv onih koji otimaju torbe i novčanike na ulici, protiv onih koji uništavaju mir i spokoj našim građanima - poručio je Vulin nakon obilaska Policijske uprave u Kikindi i razgovora sa načelnikom i rukovodiocima ove uprave koji su ministru Vulinu predstavili postignute rezultate i buduće planove i aktivnosti, saopštio je MUP.

Ministar policije je ponovio da će uspjeh svakog načelnika policijske uprave u Srbiji mjeriti prema tome koliko su suzbili ulični kriminal i učinili da se građani osećaju sigurno, jer je to njihov primarni zadatak.

- Na osnovu toga da li su sugrađani zadovoljni radom policije, da li se osjećaju bezbjedno i sigurno, da li nemaju bojazni i strah kada djecu šalju u školu, cijeniću koliko je neki načelnik uspješan ili nije uspešan u svom radu - poručio je ministar.

Naglasio je da je tokom prošle godine u saradnji sa Žandarmerijom i Republičkim komesarijatom za izbjeglice sprovedeno 11 akcija tokom kojih su 2.244 migranta premeštena u prihvatne centre.

- Srbija neće biti parking za migrante. Migrantska kriza nije nešto što je izazvala Srbija i naša zemlja je neće ni riješiti, ali na našoj teritoriji migranti će morati da se ponašaju u skladu sa zakonom ove zemlje. Srbija je jedna od rijetkih zemalja Evrope koja se prema migrantima ponaša humano, poštujući njihova ljudska prava i dostojanstvo, ali isto tako nećemo dozvoliti da migranti vrše krivična djela prema našim građanima i da remete njihov svakodnevni život - poručio je Vulin.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)