Оснивач Покрета социјалиста

Вулин: Запад хоће да укине Српску

  • Извор: СРНА
  • 16.02.2024. 20:36

Оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин рекао је да Срби коначно морају да схвате да ЕУ не жели Србију у постојећим границама, као и да Запад хоће да укине Републику Српску и да, умјесто уједињених, има разједињене Србе.

Вулин је нагласио да је неопходно схватити да је признање такозване државе Косово предуслов за наставак преговора са ЕУ, те да ће се Срби, што прије то схвате, прије окренути себи и својим интересима.

"БРИКС је прилика да Србија буде међу пријатељима, којима не мора да предаје своју државност у замену за непрекидне лажи", истакао је Вулин.

Када је ријеч о једностраним мјерама Приштине и западним реаговањима на њих, Вулин, доскорашњи директор Безбедносно-информативне агенције Србије, истакао је да је Запад на страни премијера самопроглашеног Косово Аљбина Куртија и да га подржава у свему.

"Некада им не одговора његова потреба да показује силу, али му никада неће ускратити помоћ и заштиту. Они имају исти циљ, а то су независно, етнички чисто и од Србије признато Косово, слаба и умањена Србија, укинута Република Српска и разједињени Срби", рекао је Вулин, оцијенивши да Запад сада Куртију даје прилику за изгладњивање и тихо етничко чишћење Срба.

Према његовим ријечима, било би довољно да се све ријеши да из ЕУ Куртију укину емисију евра док не успостави несметано функционисање динара, али да то Унија неће урадити.

Он је подсјетио да је предводећи преговарачки тим Владе Србије, када је установљено Поглавље 35 у преговорима са ЕУ, јасно рекао да је то поглавље само списак испуњених или неиспуњених тачака из бриселског дијалога и да није замјена за дијалог или самостално поглавље.

"И то је потврђено и прихваћено као став ЕУ. Данас лажовима из ЕУ Поглавље 35 служи да би се без питања увеле нове обавезе Србији и да све оно што нису успели да изборе у преговорима са председником Вучићем наметну Србији", рекао је Вулин за "Новости".

Одговарајући на питање да ли страхује од тоталне демонтаже Републике Српске и да ли је њен предсједник Милорад Додик кадар да издржи притиске Америке, Вулин, који је и сенатор Републике Српске, рекао је да нема ни најмању сумњу да ће се Додик одупријети притисцима са Запада.

"Додику покушавају да забране учешће на изборима отворено, а Вучићу исто то покушавају да наметну, само прикривено. Све што се ради Српској увек је само припрема за Србију. Знам да ће председник Додик издржати, као што знам да ће председник Вучић наставити да брани Српску", нагласио је Вулин.

Он је истакао да не може бити укидања Српске све док Александар Вучић води Србију.

"Намјерно кажем Вучић, а не власт или коалиција. Само док Вучић води државу Србију она ће бити чврст гарант Дејтонског мировног споразума и заштитиће Српску. Да о томе одлучују многи други политичари, па и из наше коалиције, одавно би Република Српска била проглашена за терет кога се треба ослободити", рекао је Вулин.

Пратите нас и путем Вибера