Srpska lista saopštila

Zabrana ulaska u Hram Hrista Spasitelja - direktan udar na Srbe

 • Извор: СРНА
 • 02.06.2022. 13:44

Zabranom ulaska Srbima i sveštenstvu u Hram Hrista Spasa u Prištini prekršena su osnovna ljudska prava srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji i to je direktan udar na sve Srbe koji žive na ovim prostorima, saopštila je Srpska lista osudivši taj postupak.

- Ovo što se jutros dogodilo nije samo loša poruka, nego i crveni alarm za međunarodnu zajednicu - rekao je predsjednik Srpske liste Goran Rakić.

On je, kaže, vjerovao da su ovakve stvari prošlost i da narodi koji žive na Kosovu i Metohiji treba da rade na izgradnji pomirenja i povjerenja uz poštovanje svih vjera.

Pripadnici policije samoproglašenog Kosova zabranili su jutros nekolicini vjernika da prisustvuju, a sveštenicima Srpske pravoslavne crkve da služe liturgiju povodom Spasovdana u Crkvi Hrista Spasa u Prištini.

Da bi izbjegli bilo kakav incident i zaštitili vjernike, sveštenici SPC pozvali su okupljene da se upute ka Crkvi Svetog Nikole u Prištini i tamo je služena liturgija, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije naglašavaju da nema sumnje da je ovakav necivilizacijski postupak policije samoproglašenog Kosova direktno dirigovan od vlasti u Prištini i da pokazuje njihov odnos prema vjerskim slobodama na Kosovu i Metohiji, SPC i vjerujućem srpskom narodu.

Тагови:
 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?