Kosmet

Zapaljena imovina Srpske porodice u Kosovskoj Vitini

  • 25.12.2020. 12:05

U selu Mogila u Kosovskoj Vitini na Kosmetu zapaljen je pomoćni objekat u dvorištu srpske porodice Јovanović, a porodična kuća je obijena, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za KiM.

Napad se dogodio sinoć oko 22 časa, a u požaru niko nije povrijeđen jer na imanju nije bilo nikoga, budući da je glava porodice Blagoje Јovanović (73) nedavno preminuo, a njegova supruga Ljubinka (70) je otputovala kod sina u Smederevo.

U saopštenju je istaknuto da je ovo već drugi incident u naselju Kosovska Vitina u svega nekoliko dana, nakon što je u utorak, 22. decembra, kamenovana Osnovna škola "Mladen Marković", na kojoj su polupani prozori, a nepoznati počinioci pokušali su da obiju i ulazna vrata.

Kancelarija za KIM poručila je da zahtijeva da počinioci ovog zločina budu otkriveni u najkraćem mogućem roku i insistira da prištinske institucije prekinu sa praksom nekažnjivosti zločina čije su mete Srbi i njihova imovina.

"Na ovaj način im se ugrožava ne samo bezbednost, unosi dodatni nemir i strah, već se ugrožava i egzistencija Srba koji žive na prostoru Kosmeta", istakli su iz Kancelarije.

Prethodnih nedjelju dana ponovo su pojačani napadi i pritisci na Srbe u južnoj pokrajini.

Svetomir Bačević je u Peći uhapšen bez ijednog dokaza za ratni zločin, Nenad Arsić je optužen na šest godina zatvora na osnovu iskaza lažnih svjedoka, dok su nepoznati počinioci postavili znak na albanskom jeziku "Naša crkva", u blizini ostataka pravoslavne crkve u selu Suvo Grlo kod Srbice.

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.