Nove provokacije

Zastave Albanije i OVK postavljene u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici

  • Извор: СРНА
  • 06.12.2021. 21:47

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, u etnički mješovitom naselju Bošnjačka mahala, večeras su postavljene zastave Albanije i terorističke organizacije OVK, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije navode da je riječ o smišljenoj i opasnoj provokaciji čiji je cilj da izazove neodmjerenu reakciju srpskog naroda na sjeveru ove pokrajine, koji je teško stradao upravo od ruku terorista OVK.

Iako je, kako se ističe, izvršilac sakriven, slavljenje terorističke OVK ima svoj prepoznatljiv potpis i vodi do vlasti u Prištini.

"Očigledna je namjera Aljbina Kurtija da ponovo podigne tenzije na severu Kosova i Metohije, izazove incidente i tako pokuša da skupi neki politički poen. To što Kurti nije dobrodošao u srpske sredine na Kosmetu, a sever pokrajine mu predstavlja svakodnevnu opsesiju, ne može kompenzovati ovakvim akcijama i kačenjem zastava terorističke organizacije u srpskim sredinama", navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručuju da je jasno da Kurtija, očigledno, ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija kroz koje pokazuje još jednom pravo lice "ekstremiste preobučenog u odelo političara".

Тагови: