Surovo ubistvo tročlane porodice

Zašto je Goran Đokić novac vozio u automobilu?

  • Извор: Блиц
  • 02.11.2021. 13:37

Više od 50.000 evra koji su poslije likvidacije Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (26) Đokić 27. septembra ukradeni iz njihovog automobila volksvagen pasat bilo je skriveno u otvoru u prtljažniku u kojem inače stoji rezervni točak.

Taj dio Đokićevog vozila bio je prerađen u svojevrsni bunker u kojem je čuvao devize kada bi išao negdje, a koliko je novca na tom mjestu bilo u vrijeme ubistva i pljačke za sada se samo nagađa.

Sigurno je samo da je riječ o svoti od najmanje 50.000 evra, a sumnja se da je bilo dvostruko, pa i četvorostruko više.

"Đokić je bio čovjek starog kova. Uličnim dilanjem deviza u Aleksincu počeo se baviti još devedesetih godina prošlog vijeka. Tada se sve završavalo na ulici, i dileri deviza su novac uglavnom držali u svojim automobilima koji su im bile pokretni 'uredi.' Od tada mu je, po svemu sudeći, i ostala ta navika. Kada je dozvoljeno otvaranje mjenjačnica, on je među prvima počeo raditi mjenjački posao, ali povjerenje u banke nije imao pa je zadržao stare navike i skoro sav svoj novac je uvijek nosio sa sobom u automobilu. Zato ga nije ispuštao iz vida ni na tren. Kada nije mogao motriti na auto, to bi činio neko od najbližih članova porodice", kaže neimenovani izvor "Blica".

Đokići su, podsjetimo, nestali u noći između 26.i 27. septembra kada su iz Moravca krenuli prema stanu u Aleksincu.

Njihova ugljenisana tijela nađena su 2. oktobra u ataru Moravca, na mjestu zvanom Dudine bare, dok je spaljeni pasat pronađen 12 kilometara dalje, na staroj separaciji šljunka u okolini Tešice.

Policija je 21. oktobra uhapsila Gorana Džonića (59), Đokićevog brata od tetke,nakon čega je u voćnjaku iza kuće njegovog sina Stefana, koji u to vrijeme nije bio kući, nađeno zakopanih 43.000 evra, a manji iznos bio je skriven u usisivaču u kući.

Na vreći i novcu nađen je DNK materijal Gorana Džonića koji je za sada glavnoosumnjičeni za teško ubistvo i pljačku Đokića.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм