Batajnica

Završen prikaz "Štit": Pogledajte novi PVO sistem Vojske Srbije FK-3

  • Извор: Агенције
  • 30.04.2022. 12:28

Na Vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici završen je prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Štit 2022" na kojem je prvi put predstavljen i najnoviji kineski raketni sistem srednjeg dometa FK-3.

Prikazu su, osim vojnog vrha Srbije, prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji obilaze učesnike vježbe i izloženu vojnu opremu i sredstva.

U prikazu je učestvovalo više od 1.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme i 40 vazduhoplova.

Riječ je o najnovijem naoružanju Vojske Srbije koje će biti u sistemu protivvazdušne odbrane i zahvaljujući kojem će vazdušni prostor Srbije biti u potpunosti obezbijeđen i siguran.

U okviru prikaza izveden je helikopterski desant, a vježba je završena vazduhoplovnim defileom i demo-skokom pripadnika 63. padobranske brigade.

Posjetioci će biti u prilici da do 15.00 časova pogledaju izloženo savremeno naoružanje i vojnu opremu, sredstva iz razvoja, kao i da uživaju u letačkom programu.

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм