Пештер

Завршена вјежба Вихор - Додик: Србија показује способност да напредује

  • Извор: Агенције
  • 19.04.2024. 14:12

На војном полигону Пештер одржана је здружена тактичка вјежба Војске Србије "Вихор 2024" у присуству највиших званичника Републике Српске и Србије.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је на Пештеру, гдје је присуствовао великој војној вјежби "Вихор 2024", да је за Српску значајно да Србија има способност да очува територијални интегритет, начин живота и обезбиједи слободу за коју се сви залажу.

Додик је нагласио да Србија показује способност да напредује у свим сегментима.

"Србија показује способност да на свим пољима напредује. Данашња вјежба то потврђује. Општи напредак који Србија показује радује и грађане Србије и све нас у Републици Српској", поручио је Додик.


Дијеле бесплатне карте за путовање Европом - ово су услови

Дијеле бесплатне карте за путовање Европом - ово су услови

Он је честитао свим војницима и учесницима успјешно изведену вјежбу која је показала оперативну способност и високи степен морала.

На војном полигону Пештер данас је у присуству највиших званичника Србије и Српске одржана велика војна вјежба "Вихор 24" на којој је први пут приказано 50 нових оруђа Војске Србије, међу којим су посебно атрактивни дронови – камиказе.

Вучић задовољан

Предсједник Србије Александар Вучић је честитао за успјешно изведену војну вјежбу на Пештеру, наводећи да ће Војска Србије овако изгледати и бити организована у будућности.

Он је рекао да је задовољан спремношћу војске, али да мора још много да ради, да улаже у војску и намјенску индустрију.

Вучић је истакао да су на вјежби видјели много нове технике, модернизоване тенкове, више типова дронова - од извиђачких до дронова камиказа, те додао да се улази у снажнију производњу тог типа дронова, све типове ваздухоплова.


Букејловић са Вулеом о прописима и пракси мирног окупљања

Букејловић са Вулеом о прописима и пракси мирног окупљања

"На добром смо путу да створимо индустрију дронова. Задовољан сам укупном спремношћу наше војске, али морамо још много да радимо. Готово све је ново у односу на оно што смо имали пре 10 година и то показује колико је Србија напредовала, колико је успјешнија и колико је улагала у своју војску", рекао је Вучић.

Предсједник Александар Вучић и руководство Србије, затим предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић, предсједник Владе Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић присуствовали су данас на Пештеру здруженој тактичкој војној вјежби "Вихор 2024".

На Привременом полигону "Пештер" здружене снаге Војске Србије демонстрирале су оспособљеност за извођење нападне операције.

На вјежби су учествовали копнена и ваздухопловна компонента Војске Србије и специјалне снаге, а према бројности и разноврсности ангажованих борбених ефектива једна је од највећих и најсвеобухватнијих које Војска Србије изводи.

Здруженој тактичкој војној вјежби "Вихор 2024" присуствовали су и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.


Пратите нас и путем Вибера