Aleksandar Vučić

Značajno što Vašington hoće da čuje i stav Beograda

  • 10.09.2018. 20:51

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je predsjedniku SAD Donaldu Trampu, potpredsjedniku Majklu Pensu i senatoru Ronu Džonsonu za to što poslije dosta vremena neko u Americi hoće da čuje i stav Beograda.

"Mi nemamo uvijek o svemu iste stavove, ali se trudimo da pronađemo zajedničke imenioce u svim važnim pitanjima, da prevaziđemo teškoće koje su postavljale barijere u prošlosti između nas, da ih prevazilazimo i da napravimo najbolje odnose između Srbije i SAD", istakao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka sa Džonsonom.

On je izrazio uvjerenje da će iz godine u godinu Srbija uspjeti da gradi sve bolje odnose sa SAD i naglasio da Džonsonu za to pripadaju velike zasluge, koji je uvijek bio spreman da sasluša šta imaju da kažu i Srbi i Srbija.

Vučić je rekao da američkog senatora trenutno više brinu politička nego ekonomska pitanja, te dodao da ga je upoznao i o posjeti Kosovu i Metohiji.

"Vidim da su i Ambasada SAD, pa čak i gospodin Džonson, bolje upoznati o sadržaju mog govora nego oni koji bi trebalo, oni koji su morali da slušaju ili bar pročitaju to što sam govorio", napomenuo je Vučić.

Džonson je rekao da će američka administracija podržati i dati prostor predsjedniku Srbije da pronađe fleksibilno rješenje za kosovsko pitanje.

"Nećemo nametnuti nikakvo rješenje. Vučić želi najbolje srpskom narodu. Daću sve od sebe da vam dam podršku, kao i ljudima koji žele da se bave ovim pitanjem, ljudima na Kosmetu i u Srbiji, koji se bore za mir i stabilnost", poručio je Džonson.

On je ukazao da je SAD jasno koliko je Srbija bitna za uspjeh Balkana u cjelini.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)