Usame Zukorlić

Zukorlićev sin objasnio zašto su tražili odlaganje ekshumacije

  • Извор: Б92
  • 19.04.2022. 21:16

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić rekao je za "B92.net" da je ekshumacija njegovog oca Muamera Zukorlića odložena na zahtjev porodice.

Kako je Usame Zukorlić objasnio, dva su razloga zašto je porodica zahtijevala odlaganje ekshumacije.

"Odlaganje ekshumacije smo tražili iz dva razloga. Prvi razlog je što je ona zakazana vrlo ekspresno i kao porodica nismo imali prilike da se psihički pripremimo za taj čin. Drugi razlog je to što smo tražili međunarodnu ekspertizu", rekao je Zukorlić za "B92.net".

On je dodao da je predat zahtjev za formiranje istražnog tima, kao i zahtjev da se u istragu uključe strane laboratorije.

"Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine je uputilo zahtjev Višem tužilaštvu u Novom Pazaru da se fomira zajednički istražni tim. Mi smo, takođe, uputili zahtjev za uključivanje još dvije strane laboratorije u istrazi. Više tužilaštvo je proslijedilo zahtjeve Republičkom tužilaštvu na odobrenje", kazao je on.

"Iskreno se nadam da će Republičko tužilaštvo odobriti međunarodnu ekspertizu jer ne postoje zakonske smetnje i već postoji takva praksa u prošlosti", rekao je Zukorlić za "B92.net".

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.