Велика Британија

100.000 људи на улицама Лондона пружило подршку Палестинцима

  • Извор: СРНА
  • 21.10.2023. 17:01

Око 100.000 људи учествовало је данас у демонстрацијама подршке Палестинцима у центру Лондона, гдје су марширали и тражили хитан прекид ватре у Гази након напада Хамаса на Израел прије двије седмице.

Демонстранти су узвикивали пароле, носили транспаренте и махали палестинским заставама. На крају шетње окупили су се у Улици Даунинг, гдје се налази резиденција и канцеларија британског премијера Ришија Сунака.

Полиција је процијенила да је 100.000 људи учествовало у демонстрацијама које је организовала "Палестинска кампања солидарности".

Многе пароле и транспаренти садржавали су снажне антиизраелске поруке, а један демонстрант је држао транспарент са сликама Сунака, америчког предсједника Џозефа Бајдена и израелског премијера Бењамина Нетањахуа са поруком "Траже се због ратних злочина".


Петровић: Срби данас осјећају само стид због америчке срамоте, кукавичлука и лицемјерства

Петровић: Срби данас осјећају само стид због америчке срамоте, кукавичлука и лицемјерства

Полиција је прије марша упозорила да ће се свако ко покаже подршку Хамасу, који је у Британији забрањен као терористичка организација, суочити са хапшењем и да инциденти повезани са мржњом неће бити толерисани.

Протест је протекао мирно и није било извештаја о хапшењима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)