Аустрија

Адвокат открио у каквом је стању дјевојчица (12) која је групно силована

  • Извор: Телеграф
  • 12.03.2024. 10:13

Саша Флац, адвокат који заступа дјевојчицу (12) коју је у Бечу наводно мјесецима силовала група младића, међу којима има и Срба, открио је у каквом је психичком стању дјевојчица.

Дјевојчица је добро, с обзиром на околности. Веома је храбра и покушава да се носи са ситуацијом. У суштини, ради оно што раде дјеца која проживе насиље, потискује то, рекао је адвокат за аустријске медије.

Он је рекао да дјевојчица има “рупе у сјећању”.

– Сада је на нама да прођемо све, да јој помогнемо да се присјети свега. Мора да изађе на површину то што потискује, јер то је оно што ће нам требати током кривичног поступка – рекао је адвокат.

Он је истакао да осумњичени за злочин поричу да су силовали дјевојчицу. Међутим, како наводи, постоје други докази који поткрепљују тврдње дјетета.

– Сада је на нама да јој помогнемо да се сјети свега, до најситнијег могућег детаља. Она је била у кругу пакла… Био је први напад, који је очигледно био силовање. Она је описала насиље које је тада примјењено и тада је дијете упало у тај зачарани зао круг, гдје су је осумњичени приморавали да настави то да ради, говорећи да ће објавити снимке и да ће рећи њеним родитељима – рекао је адвокат.

Он је рекао и да се напад догодио у хотелској соби.

– Тамо је сједило дијете окружено са 13 мушкараца који неће да је пусте да изађе. Дијете је испитано о нападима, али о том из хотела није још разговарано до детаља – рекао је Флац.

Адвокат је истакао да исказ мора поново да се узме јер је тужиоцу потребан јасан исказ како би била подигнута оптужница. Према његовим ријечима, сви који су се затекли у хотелској соби треба да одговарају за силовање, те да је дјевојчица била подвргнута посебном понижавању

Он је рекао да је дјевојчица збринута и да би он волио да је припреми за процес најбоље могуће.

Аустријски медији подсјећају да нико од осумњичених није тренутно у притвору.

– Притвор до суђења је веома риједак када су осумњичени малољетни, зато су они на слободи – рекао је адвокат и додао да су двојица осумњичених млађи од 14 година те да они неће ни моћи да сносе одговорност.

Подсјетимо, аустријска полиција саопштила је почетком марта да је покренула истрагу против 17 људи, махом малољетника, од којих су неки држављани Србије, због сумње у сексуално злостављање 12-годишње дјевојчице током неколико мјесеци.

Дванаесторо осумњичених су малољетници старији од 14 година, једна особа има 19 година, двоје су млађи од 14 година и нису кривично одговорни у Аустрији, док је идентитет још двоје осумњичених непознат, рекао је Флоријан Финда, званичник аустријске полиције.


Међу осумњиченима су држављани Аустрије, Турске, Сирије, Италије, Бугарске и Србије.


Сумња се да се злостављање догађало у периоду од фебруара до јуна 2023. године у гаражама, становима осумњичених и на другим локацијама у Бечу, као и да је у једном случају коришћено насиље, а да је у осталим жртва вербално била приморана на сексуални однос, рекли су истражитељи.


Пратите нас и путем Вибера