Njemačka

AfD: Potrebno obnoviti Sjeverni tok 2

  • Извор: СРНА
  • 02.03.2023. 11:57

Vlada NJemačke mora da obnovi oštećeni sistem gasovoda "Sjeverni tok dva" usljed visoke stope inflacije u zemlji, poručila je opoziciona stranka krajnje desnice Alternativa za Njemačku (AfD) u objavi na Twitteru.

Stranka je reagovala na jučerašnje saopštenje za medije njemačke Federalne kancelarije za statistiku u kojem je navedeno da je stopa inflacije u Njemačkoj u februaru bila 8,7 odsto, isto kao i u januaru.

"NJemačka je u februaru ponovo imala ogromnu stopu inflacije od 8,7 odsto. Sada se moraju ispuniti zahtjevi AfD. Oni obuhvataju manje takse, energetsku tranziciju i obnovu i korištenje `Sjevernog toka dva`!", navodi se u objavi opozicione stranke.

Gasovodi "Sjeverni tok jedan" i "Sjeverni tok dva", koji su izgrađeni radi isporuke gasa iz Rusije u Njemačku ispod Baltičkog mora, nisu u funkciji od septembra, kada su se dogodile eksplozije na cjevovodima. Operater "Sjeverni tok AG" saopštio je da je šteta "bez presedana" i da nije moguće prognozirati koliko će vremena biti potrebno za popravku.

Rusija smatra da su eksplozije na dva cjevovoda čin međunarodnog terorizma. Za sada nema zvaničnih rezultata istrage, ali je američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Sejmor Herš objavio da su eksplozije organizovale SAD, uz podršku Norveške. SAD negiraju umiješanost u incident.

Njemačka Federalna agencija za mrežu saopštila je da eksplozije nisu imale veliki uticaj na uvoz gasa u NJemačku, te da taj energent nije isporučivan preko "Sjevernog toka jedan" od početka septembra, dok "Sjeverni tok dva" nikada nije ni proradio.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.