Koralno more

Ajkula napala čamac u kojem su bila tri mornara

  • Извор: Анадолија
  • 06.09.2023. 08:41

Tri mornara iz Rusije i Francuske spašena su u srijedu nakon što su katamaran kojim su pokušavali ploviti od Vanuatua do Australije napale ajkule, saopštile su vlasti.

Australijska uprava za pomorsku bezbjednost saopštila je da je reagovala na uzbunu oko 1.30 časova ujutro. Kada su spasioci stigli na mjesto događaja više od 800 kilometara istočno od australijske obale u Koralnom moru, pronašli su čamac od devet metara, oštećen nakon nekoliko napada ajkula.

Stravična oluja u Brazilu: Stradala 21 osoba

Stravična oluja u Brazilu: Stradala 21 osoba

Agencija je zatražila pomoć broda pod panamskom zastavom, koji je prevozio vozilo "Dugong Ace", koji je uspio da završi spasavanje i da ukrca dvojicu Rusa i jednog Francuza. Na mjesto događaja doletio je i spasilački avion.

"Tri muškarca su bila veoma sretna što su spašena i svi su zdravi i dobro“, rekao je Joe Zeller, iz Centra za odgovore u Canberri.

Muškarci, starosti između 28 i 64 godine, trebalo bi da stignu u australijski grad Brisbane u četvrtak.

Zeller je rekao da bi putovanje od pacifičke ostrvske države Vanuatua do Australije takvim brodom obično trajalo dvije do tri sedmice.

"Aligatori" otkrili metu, pa krenuli u napad

Na fotografijama iz vazduha vidljiva su velika oštećenja na katamaranu, a prednji dio jednog trupa potpuno nedostaje.

Zeller je rekao da je GPS spasio živote muškaraca tako što je omogućio spasiocima da brzo odrede njihovu lokaciju i pruže odgovarajuću pomoć za spašavanje. Rekao je da postoji mnogo razloga zašto ajkula može napasti čamac.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.