"Rat životinja?"

Akcija vlasti u Indiji: Hvataju majmune koji ubijaju pse

  • Извор: Новости.рс
  • 21.12.2021. 16:29

Nevjerovatan rat životinja desio se u Indiji, pa su morale da intervenišu i lokalne vlasti, koje su krivce za pravi masakr uhvatile.

Podsjetimo, indijski mediji su sredinom prošle sedmice javili da je, najvjerovatnije nakon što je čopor pasa ubio jednog mladog majmuna, počela strašna osveta.

Velika grupa majmuna u indijskoj saveznoj državi Maharšatra, tačnije u tamošnjem mjestu Lavula, krenula je da po gradiću hvata mlade pse i ubija ih bacanjem sa zgrada i drveća.

Procjenjuje se da je tokom višenedjeljne osvete oko 250 štenaca ubijeno na ovaj način, a vlasti su, zasada, uhvatile dva krivca.


Ta dva majmuna, kako prenosi "NJuzvik", odlukom nadležnih su prebačeni u jednu drugu šumu, takođe u okviru distrikta Bid, kako bi prestali sa krvavim pirom zbog kog mještani tvrde da više i nema mladih pasa u Lavuli i neposrednoj blizini.

- Dva majmuna koja su umiješana u ubistva štenaca su uhvaćeni od strane "Nagpur šumskog odjeljenja" i biće premješteni u drugi kraj - istakao je Sačin Kand, nadležni šumski oficir, za indijsku ANI novinsku agenciju.


Ova drama se dešavala oko 480 kilometara od Mumbaja, a policija i pomenute službe morale su da reaguju kada su društvene mreže preplavili snimci majmuna koji na krovovima i granama drže pse, ili kako psi jure majmune po ulicama, dok se žene i deca sklanjaju pred ovim nesvakidašnjim ratom životinja.

Kako su se desili i napadi majmuna na pojedinu decu, a nekoliko meštana bilo povređeno kada su pokušavali da spasu mlade pse, došlo je do velike intervencije nadležnih službi.

Ona je, za sada, dovela do "privođenja" dva prestupnika koji će život nastaviti daleko od mesta zločina.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.