Najbolje ocijenjen voditelj

Akcije Foksa pale nakon razlaza sa Karlsonom

  • Извор: РТС
  • 25.04.2023. 08:42

"Foks njuz medija" i najbolje ocijenjeni voditelj te mreže Taker Karlson razilaze se, manje od nedjelju dana nakon što je matična kompanija "Foks korp" postigla nagodbu od 787,5 miliona dolara zbog tužbe za klevetu, a u kojoj je Karlson igrao glavnu ulogu. U međuvremenu, i Si-En-En je okrenuo leđa voditelju Donu Lemonu, s tim što ovaj voditelj nije ostao bez komentara.

Taker Karlson vodio je informativni program na Foks njuzu u udarnom terminu – "Tucker Carlson Tonight", koji je bio i najgledaniji među Amerikancima starosti od 25 do 54 godine. Akcije Foksa su nakon vijesti o razlazu pale za 2,9 odsto.

Do ovog poteza je došlo nakon što je kompanija "Dominion Vouting Sistems" u svojoj tužbi navela da je Karlson dozvolio da se na programu emituju lažne tvrdnje o navodnoj izbornoj prevari od strane te kompanije, koja se bavi proizvodnjom mašina za glasanje, pri čemu je u privatnim porukama dovodio u pitanje vjerodostojnost tih informacija.

Karlson je umiješan i u druge sudske procese sa kojima se Foks suočava, uključujući tužbu koju je podnio njegova bivša šefica knjigovodstva Ebi Grosberg, koja je rekla da je Foks iznudio njeno svjedočenje u slučaju "Dominiona".

Razlog razlaza sa Karlsonom, međutim, nije objavljen, a kompanija mu je zahvalila na saradnji.

"Zahvaljujemo mu na svemu što je učinio za mrežu kao voditelj i prije toga kao saradnik", navodi se u saopštenju Foks njuza.

Međutim, Karlson se u petak odjavio na kraju emisije poželjevši gledaocima "najbolji vikend" i najavljujući da će se vratiti u ponedjeljak.

Iako je ostao bez jedne od svojih najvećih zvijezda, Foks je već ostao bez oglašivača koji su prestali da se reklamiraju u njegovoj emisiji zbog kontroverzi.

Dva izvora upoznata sa ovim pitanjem rekla su da su izvršni direktor kompanije "Foks Korp" Laklan Murdok i izvršna direktorka "Foks njuz medije" Suzan Skot odluku donijeli u petak uveče.

U intervjuu za Njuzmaks bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da je Karlson "veoma dobra osoba i veoma talentovana", kao i da ne zna da li je Karlsonov odlazak bio dobrovoljan ili je otpušten.

Karlson se pridružio Foks njuzu kao saradnik 2009. i postao ko-voditelj emisije "Fox & Friends Weekend" 2012. Svoju emisiju počeo je da vodi u udarnom terminu u novembru 2016. "Foks" je 2021. najavio da će sa Karlsonom potpisati novi višegodišnji ugovor.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)