Grčka

Akropolj zatvoren zbog velikih vrućina

  • Извор: Агенције
  • 14.07.2023. 11:47

Grčke vlasti danas će na nekoliko sati zatvoriti Akropolj kako bi zaštitile posjetioce od toplotnog talasa koji je pogodio Grčku i druge zemlje južne Evrope.

Brdo na kojem se nalazi Akropolj biće zatvoreno od podneva do 17 sati po lokalnom vremenu, navele su vlasti, prenosi Rojters.

Grčka meteorološka služba saopštila je da će temperature u Atini dostići 41 stepen Celzijusa, ali je kod Akropolja temperatura obično viša nego u ostatku prijestonice.

Jokić skočio sa litice, pojavio se snimak

Jokić skočio sa litice, pojavio se snimak

Toplotni talas "Kerber" zahvatio je dijelove južne Evrope i sjeverozapadne Afrike, sa potencijalom da obori rekordne temperature u narednim danima.

Prošle godine je više od 61.000 ljudi umrlo usljed ljetnih toplotnih talasa širom Evrope, navodi se u studiji koju je nedavno objavio časopis "Nature Medicine".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.