Nije dao ni roletne da se podignu

Albanac ženu i sinove šest godina držao zaključane u kući bez vode i struje

  • Извор: Телеграф
  • 07.11.2022. 13:23

Đerđ Laći (52) iz Tirane, uhapšen je u nedjelju zbog sumnje da je godinama svoju suprugu i sinove držao zaključane u kući i da im je zabranjivao kontakt sa spoljnim svijetom.

Kako pišu albanski mediji, Laći je godinama živio u Italiji, a potom se vratio u rodnu Albaniju, gdje je sa porodicom živio u bijednim uslovima. Svoje sinove, koji imaju 15 i 17 godina više od godinu dana nije pustio da napuste dom, dok njegova supruga čak šest godina nije smjela da izađe iz kuće.

Porodicu je držao zatočenu u kući pod izgovorom da će se "inficirati ako izađu napolje". Navodno i sam nije napustio kuću posljednjih šest mjeseci, a hranu im je obezbjeđivala njegova porodica i ponekad brat zatočene žene.

Kuća u kojoj su žena i dječaci bili zatočeni nije imala ni struju ni vodu, a na prozorima su uvijek bile spuštene roletne da čak ni svjetlost ne bi mogla da uđe.

Komšije kaže da su njega viđali isključivo petkom kako napušta kuću, kako bi išao na molitvu. Ipak, kako tvrde, ni on već nekih šest mjeseci nije izlazio napolje.

Navodno su vlasti upozorene od ranije da Laći ima "radikalne stavove", a zabrinute komšije su pozvale policiju kada su primijetile da dječaci dugo ne izlaze iz kuće.

Dječaci su navodno samo završili osnovnu školu, a otac ih je pod prijetnjom držao zaključane u kući. Prilikom pretresa, kod Laćija je pronađen veći broj noževa, ali i velika količina municije i punih okvira za automatsko oružje.

Tokom saslušanja Laći je negirao da je zlostavljao dječake, te da je silovao suprugu Elenu.

- Vodio sam se svojim religijskim uvjerenjima. Nisam puštao ženu i djecu napolje da bih ih zaštitio od zla. Nisam želio da počnu da se drogiraju ili inficiraju - rekao je Laći na saslušanju.

Međutim, supruga i djeca su prilikom istrage, u prisustvu psihologa dokazali da su sistemski zlostavljani.

(Telegraf)

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина