"Прагматизам нестао"

Александар Дугин: Нови грађански рат у САД је неизбјежан!

  • 01.02.2024. 19:43

Врх Демократске странке и неоконзерватици у обје странке, и међу републиканцима и демократама, воде Америку у нови грађански рат, који је, послије догађаја у Тексасу, постао неизбјежан, пише руски мислилац Александар Дугин за сајт "Геополитика".

"Америка је позната као родно мјесто прагматизма, али је тај прагматизам нестао. Глобалисти, посебно под режимом Џозефа Бајдена, прекинули су све везе са стварном Америком. Једина америчка традиција се заснивала на томе да ли ствари ефикасно функционишу или не.

Међутим, глобалисте не занима никакав прагматизам. Глобалисти у САД, тврди овај мислилац, показују управо тоталитарну бруталност и диктирају свима да се чврсто придржавају њихових правила.

За њих, свако ко се не слаже са њиховим ставовима, не постоји, нити би требало да постоји. Глобалисти су тврдоглаво усмјерени само на своју агенду, било да је ријеч о имигрантима, абортусу, такозваној зеленој енергији, отвореним границама, вјештачкој интелигенцији или родним питањима. То искључује било какав дијалог.

Сваки дијалог је између двије стране је у потпуности искључен. Неће бити никаквог дијалога између те двије, суштински различите Америке. То ствара дубоку и непремостиву контрадикцију у америчком систему. Америком данас владају људи који немају никакве везе са њеним идентитетом.

Глобалисти налажу "родну транзицију, спроводе је законом и промовишу је као универзалну, прогресивну вриједност". Сваког ко се противи таквим ставима називају "фашистом", или га, што је још горе, упоређују са Трампом или Путином. Глобалисти ће истрајати у таквом приступу и немилосрдно ће следити ову агенду, без обзира на деструктивну природу њихових циљева.

Заправо, глобалисти дијеле ове особине са савременим Украјинцима, а то је веома узнемирујућа сличност. То ће бити само наставак "старог" грађанског рата у САД, који се никад није ни окончао", наводи Дугин.

Дугин је и раније, током избијања пандемије ковида, говорио о неизбјежности новог грађанског рата у САД. Тада је тврдио да је то "лажни почетак грађанског рата, нека врста симулације или вјежбе, или лабораторијског експеримента", унутар већ дубоко подељеног америчког друштва.

Сада то постаје стварност. Догађаји у Тексасу непогрешиво су показали смјер у коме ће се развијати будући догађаји. Нови грађански рат у САД је постао неизбјежан, закључује руски филозоф, а "глобалисти ће обезбиједити да он избије."

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм