САД

Амерички Конгрес изгласао помоћ Украјини

  • Извор: Танјуг
  • 20.04.2024. 20:37

Двостраначка већина у Представничком дому Конгреса САД гласала је вечерас у корист закона о слању додатне војне помоћи Украјини, што је само дио пакета помоћи вриједног 95 милијарди долара, које ће, како пише Ројтерс, бити послат савезницима широм свијета.

Гласање се наставља, а како јављају амерички медији, Конгрес је усвојио закон којим ће бити замрзнута руска средства у износу од 8,1 милијарди долара послата као помоћ Украјини.

Представнички дом америчког Конгреса усвојио је нацрт закона о додатној помоћи Украјини од скоро 61 милијарде долара.

Гласало се и о апликацији ТикТок, који је у кинеском власништву, и одлучено је да та мрежа буде забрањена у САД.

Представнички дом америчког Конгреса је одбацио ревидирану верзију закона о граници који је поднио на гласање предсједавајући Мајкл Џонсон као својеврстан уступак конзервативним републиканцима незадовољним приједлогом закона о војној помоћи Украјини и Израелу, пренијели су данас амерички медији.

Заступници су гласали 215 према 199 за закон о безбједности граница, што је испод прага двотрећинске већине која је потребна за усвајање неког законског акта, преноси лист ''Вашингтон егзаминер'' наводећи да је само пет заступника из редова Демократске странке гласало са свим републиканцима за приједлог закона о граници.

Џонсон је представио најновији закон о граници наводећи да тај приједлог укључује неколико мјера за ограничавање броја имиграната којима је дозвољено да уђу у земљу и затраже азил, али истовремено настоји и да оживи неке сегменте имиграционе политике из ере бившег предсједника Доналда Трампа које су укинуте под актуелним предсједником Џозефом Бајденом.

Након Представничког дома, сада је на Сенату да усвоји законе и да их потпише предсједник Џозеф Бајден, како би ступили на снагу.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм