Meksiko

Američki konzulat privremeno zatvoren zbog pucnjave

  • Извор: СРНА
  • 15.03.2022. 14:16

Konzulat SAD u meksičkom gradu Nuevo Laredo, kod američke granice, bio je meta pucnjave, što je dovelo do njegovog privremenog zatvaranja.

Pucnjava se dogodila juče, nakon hapšenja lidera bande Huana Herarda Trevinja, koji se suočava sa izručenjem u SAD pod optužbama za krijumčarenje droge, pranje novca, ubistvo, terorizam i druga krivična djela.

Konzulat je izdao upozorenje Amerikancima u gradu da izbjegavaju to područje ili da traže bezbjedno sklonište, usljed "vanredne situacije" blizu zgrade diplomatske misije. Iz Konzulata su kasnije otkrili da se radi o pucnjavi.

Rojters je javio da su lica za koja se smatra da su članovi bande blokirala juče puteve u Nuevu Laredu i da su zapalili prikolice, vjerovatno iz protesta zbog hapšenja Trevine, prenijela je "Raša tudej".

Jedna osoba je, navodno, poginula, otkazani su svi termini za konzularne poslove, a zgrada Konzulata je privremeno zatvorena.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм