У затвору због убиства

Амерички затвореник након 48 година пуштен на слободу, установљено да није био крив

  • Извор: Кликс
  • 21.12.2023. 07:19

Судија у Оклахоми ослободио је кривице Глина Симонса који је био у затвору скоро пола вијека због убиства из 1974. године након што се установило да није крив.

Глин Симонс (70) ослобођен је у јулу када је судија наложио ново суђење. Окружни суд је поништио казну у јулу након што је утврдио да тужиоци нису предали све доказе адвокатима одбране, укључујући и то да је свједок идентификовао друге осумњичене.

Но, окружни тужилац рекао је у понедјељак да нема довољно доказа који би га оправдали. У налогу у уторак, окружна суткиња Оклахома Ејми Палумбо прогласила је Симонса - невиним.

"Овај суд јасним и увјерљивим доказима утврђује да дјело за које је Симонс осуђен, осуђен и затворен... није починио господин Симонс", рекла је она у пресуди.

"То је лекција о отпорности и упорности", рекао је Симонс новинарима након одлуке. "Не дозволите да вам нико каже да се то не може догодити, јер заиста може", преноси BBC.

Симонс је одслужио 48 година, мјесец и 18 дана у затвору због убиства Керолајн Кај Роџерс током пљачке продавнице пића у предграђу Оклахома Ситија. То га чини затвореником с најдужим стажом који је ослобођен, према Националном регистру ослобађања.

Симонс је имао 22 године када су он и његов саоптужени Дон Робертс били осуђени на смрт. Казне су касније смањене на доживотни затвор због одлука Врховног суда САД-а о смртној казни.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина