Stejt department

Amerikanci pozvani na oprez nakon ubistva lidera Al Kaide

  • Извор: СРНА
  • 03.08.2022. 13:21

Amerikanci u inostranstvu mogli biti izloženi nasilju nakon napada američkog drona u kojem je ubijen lider "Al kaide" Ajman el Zavahiri, saopštio je Stejt department.

U saopštenju u kojem se poziva na oprez širom svijeta navodi se da trenutni podaci nagovještavaju da terorističke organizacije nastavljaju da planiraju terorističke napade na interese SAD u više regiona u svijetu.

Stejt department dodaje da bi takvi napadi mogli biti izvršeni samoubilačkim operacijama, atentatima, otmicama i bombardovanjem.

Upozorenjem se Amerikanci u inostranstvu pozivaju da provjere internet stranicu Stejt departmenta radi savjeta za putovanje, da gledaju lokalne vijesti i budu u kontaktu sa ambasadama i konzulatima SAD u zemljama u koje putuju, prenijela je "Raša tudej".

Osim toga, Amerikanci su upozoreni i na to da bi objekti SAD u inostranstvu mogli biti privremeno zatvoreni ili periodično obustaviti javne usluge, dok se prijetnje i bezbjednosne situacije procjenjuju i rješavaju.

"Teroristički napadi obično se dešavaju bez upozorenja. Državljanima SAD se preporučuje da održe visok nivo budnosti i svjesnosti o situaciji kada putuju u inostranstvo", dodaje se u saopštenju.

Upozorenje je izdato nakon što je američka Centralna obavještajna agencija /CIA/ tokom vikenda izvršila napad dronom u Avganistanu u kojem je ubijen dugogodišnji lider "Al kaide".

Тагови: