"Њујорк тајмс"

Американци признали: Kијевска контраофанзива неће постићи своје циљеве!

  • 23.09.2023. 18:16

Kијевска контраофанзива највјероватније неће постићи своје циљеве, рекли су амерички званичници листу "Њујорк тајмс".

Званичници у Вашингтону су рекли да украјинске трупе неће моћи да пресјеку руски коридор ка Kриму у оквиру своје контраофанзиве нити да постигну друге циљеве, пише лист.

"Неки амерички званичници рекли су да украјинска контраофанзива не испуњава своје стратешке циљеве", пише лист.

Снаге Kијева се боре да остваре циљ да дођу до Азовског мора у руској области Запорожје, јер су се минска поља која су поставиле московске снаге, како кажу, показала као "моћна одбрана", додаје лист.

Према америчким званичницима, извођење офанзивних операција би такође ускоро постало још теже за Украјину "пошто тло постаје мекано и блатњаво" у региону.

Лист наводи да су неки у Вашингтону упозорили да ће у року од неколико седмица украјинској војсци требати вријеме да обнови своје залихе опреме и одмори снаге исцрпљене летњим борбама. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм