ФБИ

Американци страхују да би Хамас могао и њих напасти

  • Извор: СРНА
  • 31.10.2023. 20:31

Шеф америчког Федералног истражног бироа Кристофер Рај упозорио је Сенат да би Хамас могао да изведе нападе на америчком тлу, пише "Тајмс ов Израел".

Рај је рекао да ће "злодјела од 7. октобра послужити као инспирација екстремистима" и да се слично насиље над јеврејским или муслиманским заједницама може догодити у вријеме рата на Блиском истоку.

"Поступци Хамаса и његових савезника послужиће као инспирација сличним структурама, које нисмо видјели од када је Исламска држава основала калифат прије неколико година", рекао је Рај.

Он је додао да се неће и не може одбацити могућност да Хамас или нека друга страна организација искористе актуелни сукоб и изведу нападе на америчком тлу.

Рај је рекао да је ово највећа пријетња за јеврејске и муслиманске заједнице у Сједињеним Државама.

"Наша најнепосреднија брига је да ће насилни екстремисти, појединци или мале групе, црпити инспирацију из догађаја на Блиском истоку и изводити нападе на Американце у свакодневном животу", рекао је Рај.

Он је додао да то укључује не само домаће насилне екстремисте инспирисане страном терористичком организацијом, већ и домаће који циљају на јеврејске или муслиманске заједнице. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)