Пенсилванија

Андреј се забарикадирао са таоцима: Убио маћеху и сестру

  • Извор: Агенције
  • 16.03.2024. 19:52

Мушкарац осумњичен да је убио три особе у пуцњави у Пенсилванији, налази се забарикадиран у кући у Трентону са таоцима, саопштили су званичници, преноси НБЦ. Утврђено је да су двије жртве његова маћеха и сестра.

Осумњичени нападач, Андреj Гордон, 26, наводно је пуцао и убио три особе на две локације. Полиција је рекла да је потом отео возача наоружан пиштољем и побјегао у Њу Џерзи, гдје је "праћен до своје куће" у Трентону.

Чланови SWAT тима из Полицијског одјељења Трентон били су на лицу мјеста, рекли су званичници.

Убијено троје људи: Андреј бјежи у сивом џипу

Убијено троје људи: Андреј бјежи у сивом џипу

Инцидент је почео око 8:52 сати када су полицајци послати у кућу на Левитауну након пријаве о пуцњави, рекла је полиција. Власти су рекле да је Гордон, возећи украдени аутомобил, пуцао и убио двије особе које су живјеле у тој кући.

Након тог инцидента, Гордон је наводно пуцао и убио још једну особу у кући на Еџвуд Лејн прије него што је побјегао. Полиција je идентификовала жртве Андреjа Гордона, његова 52-годишња маћеха Карен Гордон и његова 13-годишња сестра Кера Гордон, обје су упуцане и убијене. У Еџвуд Лејну је убијен 25-годишња Тејлор Данијел.

Око 9:13 сати, наводно је отео возача наоружаног пиштољем на паркингу продавнице Долар Џенерал у Морисвилу. Возач није повријеђен, рекли су званичници.

Вјерује се да је Гордон познавао три особе које су погођене, рекла је полиција.

Нападач је побјегао са мјеста догађаја у сивом Хонда ЦРВ-у из 2016. године са регистрационом таблицом Пенсилваније и наљепницом "Намасте" у бијелим словима на десном бранику.


Возило је пронађено напуштено у Трентону око 11:38 сати, саопштило је Државно тужилаштво.

Окружно тужилаштво је око 12:22 сати саопштило да је добило информације да се Гордон затворио са таоцима у једној кући у Трентону.

"Све информације у вези са овим аспектом истраге просљеђујемо Полицијском одјељењу града Трентон", рекло је тужилаштво.

Колика је плата у Италији?

Колика је плата у Италији?

Полиција у Пенсилванији раније је рекла да је Гордон бескућник са везама за Трентон. Рекли су да је био у посједу аутоматске пушке, коју је наводно користио у пуцњавама. Полиција је рекла да би могао имати додатно оружје и упозорила да је "изузетно опасан", пренио је Телеграф.

Пуцњаве су довеле до наређења да се становници општине Фалс ставе у склониште. Полиција је рекла становницима да закључају врата и премјесте се на сигурно мјесто даље од прозора. Наредба за склониште је укинута у суботу поподне.

Пратите нас и путем Вибера