Након покушаја терористичког напада

Анкара најављује активније војне операције против PKK

  • Извор: СРНА
  • 02.10.2023. 08:08

Војне операције Оружаних снага Турске против Радничке партије Курдистана /PKK/ на сјеверу Ирака и у Сирији добиће активнији и жешћи карактер након покушаја терористичког напада у Анкари, изјавио је неименовани извор из администрације турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана.

"Господин предсједник је током јучерашњег обраћања Парламенту упозорио да ће се наша борба наставити до посљедњег терористе и да су ови патетични покушаји /вршења терористичких напада/ њихови посљедњи трзаји. Војне операције наших херојских војника постаће активније и жешће. Турска неће бити талац терориста", рекао је извор.

Турски министар унутрашњих послова Али Јерликаја изјавио је јуче да су двојица терориста активирала експлозивну направу близу зграде Министарства унутрашњих послова у Анкари. Један од терориста је активирао експлозив на себи, док је други "неутралисан".

У нападу су рањена двојица полицајаца.

Турски медији објавили су да је PKK преузела одговорност за напад.

Министарство одбране Турске саопштило је јуче да је војска након покушаја терористичког напада извршила ваздушне ударе на објекте у власништву PKK на сјеверу Ирака. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.