Obnova Sirije

Asad: Zapad nam nije potreban"

  • 25.06.2018. 21:44

"Sirija neće dozvoliti investitorima sa Zapada da učestvuju u obnovi ratom razorene zemlje, jer oni dolaze samo kako bi iskorišćavali tuđe ekonomije," rekao je sirijski predsednik Bašar al Asad. 

On je ruskim medijima rekao i da će tražiti prijateljsku pomoć.

„Oni (Zapad) neće biti deo rekonstrukcije Sirije jer im jednostavno nećemo dozvoliti da budu dio toga. Zapad nam nije potreban. Zapadne zemlje nisu iskrene i ništa ne daju, samo uzimaju“, rekao je Asad ruskoj televiziji NTV. 

On je naglasio da je Sirija izgrađena bez ikakve pomoći sa strane i dodao da će pozajmice primati isključivo od prijatelja. S druge strane, investitori iz Evrope koji su privatno kontaktirali sirijske zvaničnike biće zabranjeni na sirijskom tržištu. Asad je dodao kako Evropa gleda u Siriju samo kako bi spasila svoju „groznu“ ekonomiju 

„Njima je potrebno naše tržište, oni su u veoma groznoj ekonomskoj situaciji od 2008. godine. Potrebna su im mnoga tržišta, a sirijsko je jedno od njih, ali im mi to nećemo dozvoliti“, istakao je. 

Asad je spomenuo i da zapadne sile, za koje vjeruje da su pod kontrolom Vašingtona, imaju „politiku laži“ koja proizvodi „lažne vijesti“ poput optužbi o korišćenju hemijskog oružja. 

Dodao je i da bi pregovori sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom bili "beskorisni" i da se stvari uvijek pogoršaju kada se umješa Vašington.
 

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)