Nije gubio vrijeme

Asanž dobio dvoje djece dok je boravio u Ekvadoru

  • 12.04.2020. 08:57

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž otac je dva dječaka koje je rodila advokatica Stela Moris, javlja Dejli Mejl.

Morisova se zaljubila u Asanža prije pet godina kada ga je prvi put posjetila u ambasadi Ekvadora u Londonu, a iz njihove ljubavi izrodila su se dva sina Gabrijel (2) i Maks koji ima tek godinu dana.

Asanž i Moris su vjereni od 2017. godine, piše Telegraf.

Prema pisanju medija, Gabrijel je začet dok se Asanž skrivao u ambasadi Ekvadora, i dok su ga, kako se vjeruje, američke obavještajne službe konstantno prisluškivale. Vjeruje se i da su Asanž i njegova vjerenica uspjeli da sakriju trudnoću čak i od ekvadorskih vlasti koje su godinama pružale utočište jednom od najtraženijih ličnosti u svijetu.

Podsjetimo, Asanž se trenutno nalazi u engleskom zatvoru Belmarš. On je u zatvoru od aprila prošle godine kada su ga uhapsili u ambasadi.

Navodno se za postojanje mališana saznalo prošle sedmice tokom suđenja Asanžu.

Kako navode mediji, Asanž je putem video-linka gledao rođenje oba sina, a Gabrijela je čak i upoznao jer ga je Morisonova navodno jednom krišom unijela u ambasadu.

Morisova je navodno čak rekla da sumnja da su američki špijuni pokušali da ukradu Gabrijelov DNK nakon što su posumnjali da je dijete Asanžovo.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм