Sebastijan Kurc

Austrija: Nema zaključavanja, samo "zaštitne mjere" za nevakcinisane

  • Извор: Б92
  • 07.09.2021. 09:55

Pred nama je jesen koja je već po sebi rizična zbog prenošenja virusa, vraćanja u kolektive i početak školske godine.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc najavio je težište koronamera za jesen, koje predviđa da više neće biti opšteg zaključavanja, već samo "zaštitnih mjera" za nevakcinisane, da je cilj povećanje spremnosti na vakcinaciju, i više kontrola, uz otvorene škole.

Kurc je, za ORF, objasnio da se više neće pratiti nedjeljna incidencija kao indikativna vrijednost na osnovu koje će biti preduzimane mere, kao što je to bilo do sada.

Umjesto toga pratiće se ubuduće popunjenost kapaciteta na intenzivnoj njezi.

Objasnio je da je izrađen plan mjera koje će biti primijenjene od dostizanja određenog kapaciteta.

Što se zaključavanja tiče Kurc je poručio da, ukoliko budu potrebne "zaštitne mjere", one više neće biti za cijelu zemlju, već samo za nevakcinisane.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок